رها شو | وبلاگ معرفی کسب و کارها

رها شو | وبلاگ معرفی کسب و کارها

رها شو | وبلاگ معرفی کسب و کارها

رها شو | وبلاگ معرفی کسب و کارها

اجاره ملک ورثه‌ ای و نکات مربوط به آن

بعضی از افراد اقدام به اجاره دادن ملک موروثی خود می‌کنند. باید ذکر کرد که اجاره املاک موروثی قوانین و شرایط خودش را دارد اما کار انجام نشدنی نیست.

معمولا افراد ترس خاصی نسبت به معامله یا اجاره ملک ورثه‌ ای دارند. این ترس بیش‌تر مربوط به دردسرهای حقوقی و مشکلاتی است که بین موجر (وراث) و مستاجر رخ می‌دهد. در این مطلب از شرایط و قوانین اجاره دادن ملک ورثه‌ ای را شرح می‌دهیم تا با خیال راحت وارد چنین معاملاتی شوید.

شرایط و قانون اجاره دادن ملک ورثه‌ای

در اجاره خانه ورثه‌ای باید به یک سری نکات حقوقی توجه کنید تا هم معامله شما از نظر قانونی درست باشد، هم اینکه در آینده با مشکلات حقوقی روبرو نشده و اسیر دعاوی ملکی نشوید. در ادامه هر یک از این نکات را توضیح می‌دهیم.

  • داشتن گواهی انحصار وراثت

اگر مالک خانه فوت کرده باشد، بدون داشتن گواهی انحصار وراثت، ملک قابل معامله نیست. بنابراین برای اجاره خانه ورثه ای حتما باید انحصار وراثت انجام شده باشد و گواهی آن در دسترس باشد. از نظر قانون صرفا گواهی انحصار وراثت است که وراث و میزان سهم هر یک را مشخص می‌کند. بنابراین از دید قانون بدون داشتن گواهی انحصار وراثت، نمی‌توان روی ملک هیچگونه معامله‌ای انجام داد. بنابراین اگر قصد اجاره ملک ورثه ای را دارید، در قدم اول و پیش از هر سوالی، در خصوص انجام انحصار وراثت پرس و جو کرده و پیش از انجام معامله حتما گواهی انحصار وراثت را رویت کنید.

  • موافقت وراث

گاهی اوقات یک یا چند نفر از وراثت با اجاره دادن ملک موافق هستند، اما یک یا چند نفر دیگر موافق این موضوع نیستند. در این حالت حتی اگر اجاره نامه نوشته شود، اجاره نامه مورد قبول نیست

فراموش نکنید برای اجاره ملک ورثه ای باید تمامی وراث رضایت داشته باشند. علاوه بر این تمامی وراث باید پای قرارداد را امضا کنند.

پس قبل از امضا قرارداد اجاره ملک ورثه ای حتما گواهی انحصار وراثت را مشاهده کنید و اطمینان حاصل کنید که تمامی وراثت نسبت به اجاره ملک رضایت داشته و پای قرارداد را امضا می‌کنند.

روش های پرداخت پول در معاملات مسکن / اجاره آپارتمان منطقه چیتگر

هر معامله ای در هر زمینه ای اصول و نکاتی دارد که با دانستن آن ها باعث میشود، با ذهن باز تری بتوانید تصمیم بگیرید و در معاملات موفق تر باشید. از جمله نکاتی که میشود به آن ها اشاره کرد:

  1. قبل از از انجام مراحل خرید قیمت منطقه را به خوبی بررسی کنید. مشاورین املاک حدود 20 تا 30% قیمت متفاوتی برای خریدار و فروشنده قایل هستند پس در هنگام خرید خود را هم به جای خریدار و هم به جای فروشنده بگذارید.
  2. هنگام معامله ملک سعی کنید حتما یک فرد قابل اطمینان و کاربلد همراه شما باشد تا احتمال کلاهبرداری از شما بسیار کم شود.
  3. مطمعن شوید که نام مالک با نام کارت ملی یکسان باشد.سند مالکیت فروشنده را بررسی و مطالعه کنید. هر جا شک پیدا کردید بیان کنید. اگر سند تک برگ ندارد و ملک کاداستر نشده حتما مساحت و حدود را در قولنامه قید کنید و اختلاف متراژ احتمالی را تعیین تکلیف کنید. و دقت کنید ملک در رهن نباشد.
  4. پس از انجام مراحل خرید و هنگام نقل و انتقال مواردی همچون گواهی اتمام بنا، صورت مجلس تفکیکی و بنچاق قبلی را مطالعه کنید تا اگر خود قصد فروش داشتید مشکلی برایتان پیش نیاد.

* تعریف بنچاق: سندی است که در دفترخانه اسناد رسمی صادر می گردد و اداره ثبت بر مبنای آن سند مالکیت جدید را صادر می کند. دقت داشته باشید فروشنده موظف است مفاصا حساب دارایی، شهرداری و استعلام ثبت سند را قبل از حضور در دفترخانه جهت انتقال رسمی آماده کند. اینها حدود یک ماه اعتبار دارند پس زودتر از موعد مقرر انجام ندهید.

  1. حتما شماره دفترخانه و تاریخ انتقال سند را مشخص کنید تا در صورتیکه به هر دلیل هر طرف در دفترخانه حاضر نشد بتوانید گواهی عدم حضور وی را از دفترخانه مطالبه کنید که در صورت اختلاف خیلی بکار می آید
  2. اگر فروشنده هستید هرگز چک معمولی قبول نکنید و سعی کنید چک رمزدار و بین بانکی تضمینی از خریدار بخواهید.

    انواع روش های پرداخت پول در معاملات ملکی

    روش پرداخت پول در معاملات مسکن به توافق طرفین بستگی دارد اما معمولا این کار با استفاده از چک انجام می‌شود. انواع مختلفی از چک وجود دارد که برخی از آن‌ها در معاملات مسکن نیز استفاده می‌شوند. روش‌های دیگر امنیت کمتری دارند و در موارد خاص به کار می‌روند. قصد ما معرفی تک تک این روش‌ها و بررسی مزایا و معایب آن‌ها است.

    چک عادی

    یکی از راه های پرداخت پول در معاملات مسکن با استفاده از چک عادی میباشد. فرق چک عادی با بقیه چک ها از این نظر میباشد که چک عادی را خود صاحب حساب جاری صادر میکند و به طلبکار خود یا برای خرید اجناس مختلف ارائه می دهد.
    در صورتی که طرفین به هم اطمینان داشته باشند ممکن است از چک شخصی استفاده کنند. پس توصیه میشود در معاملات ملکی از چک شخصی استفاده نکنید.
    یکی دیگر از مشکلات چک عادی بحث پاس نشدن آن می باشد که اگر این اتفاق بیفتد دچار دردسرهای فراوانی خواهد شد و باید وقت زیادی بگذارید که شاید پولتان را بتوانید برگردانید و ممکن است حتی نتوانید به مبلغ مورد نظر خود برسید.

    چک رمز دار

    چک رمز دار یا همان چک بانکی تضمین شده توسط یک بانک و از طرف همان بانک صادر میشود. همان طور که از اسمش معلوم است پرداخت شدن آن تضمینی میباشد و با پول نقد تفاوتی ندارد.
    بنابراین حتی اگر صاحب چک دچار ورشکستی شود و یا فوت کند صاحب حساب در پرداخت آن تاثیری ندارد و دارنده چک مبلغ را به هر حال دریافت خواهد کرد.
    این نوع چک ها به دلیل تضمینی که در پرداخت ان وجود دارد رایج تر از باقی روش های پرداخت میباشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.