ما در این مطلب قصد داریم در خصوص انواع زغال مانند زغال کبابی، زغال فشرده و همچنین زغال شومینه که برای استفاده در شومینههای خانگی میتوان از آن استفاده کرد، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم اما پیشتر لازم است کمی شما را با ماهیت و چیستی زغال و همچنین طرز تهیه آن آشنا کنیم.
بهترین زغال برای پخت پز ، زغالی است که از خود گاز نامطبوع تولید نکند در اینجا انوع زغال پخت پز دو نوع از بهترین زغال های کبابی را معرفی می کنیم.
زغال لیمو مناسب برای پخت پز است و طعم غذا را تغییر نمی دهد از خود گاز نامساعد تولید نمی کند و غذا را بد مزه نمی کند ولی مشکلی که در خرید زغال لیمو وجود دارد نبود نظارت است. در فروش زغال لیمو چوب درختان خشک شده دیگری غیر از لیمو را به فروش میرسانند در بعضی از اوقات همراه با این زغال ام دی اف های سوخته شده نیز به فروش می رسد که باعث پایین آمدن غذای طبخ شده می گردد.
از این زغال در قلیان نیز استفاده می شود ولی به دلیل زود سوختن آن کمتر از یک ساعت می بایست زغال تعویض گردد.
زغال فشرده ای که به روش سنتی و داخل کوره تولید شده باشد مناسب پخت پز است ولی مشکلی که در خرید زغال فشرده است عدم تشخیص این نوع زغال از زغال فشرده صنعتی می باشد. زغال فشرده صنعتی در زمان سوختن بو ایجاد می کنند و موجب سر درد می شوند این بو به دلیل وجود مواد شیمیایی مانند چسپ داخل زغال صنعتی است.
از ویژگی های زغال فشرده سنتی می توان به بدون بو و دود بودن آن شاره نمود. همچنین این نوع زغال نسبت به تمامی زغال های موجود دارای عمر حرارتی بیشتر است و تا چهار ساعت می تواند حرارت ایجاد کند.
از این نوع زغال در قلیون هم استفاده می شود و نیازی به تعویض زغال ندارد.