با توجه به افزایش جمعیت کره زمین و نیاز یه غذای بیشتر موجب شده سازمان ها به این فکر بیفتند که میزان بهره وری زمین های کشاورزی را افزایش دهند. یکی از این روش ها تغییر اصلاح ژنتیکی مواد غذایی است. برنج شیرودی در سال ۱۳۷۵ توسط موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر استان مازندران بعد از اصلاح ژنتیکی و به همراه چندین نمونه دیگر به معرض آزمایش گذاشته شد. این برنج ها در مواردی همچون ارتفاع مناسب (قد برنج)، زودرسی، مقاومت به ریزش و ورس، تعداد بیشتر دانه در یک خوشه و تعداد بیشتر خوشه ها در یک ریشه نیز مقایسه گردیدند.
نتیجه آزمایش این بود که برنج شیرودی نسبت به دیگر بذرهای آزمایشی، از میزان بهروه وری بیشتری برخوردار بوده و نسبت به آفات و کیفیت آب و خاک مقاومت بیشتری از خود نشان داده است. همچنین این برنج نسبت به ﺑﻴﻤﺎری ﺑﻼﺳﺖ ﻣﻘﺎوم، ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎری ﺷﻴﺖ ﺑﻼﺳﺖ ﻧﻴﻤﻪ ﺣﺴﺎس و ﺑﻪ آﻓﺖ ﻛﺮم ﺳﺎﻗﻪ ﺧﻮار نیمه مقاوم است.
کیفیت پخت این برنج نیز پس از برداشت و طبخ، در حد نسبتا مطلوبی است. بعد از این آزمایش، برنج شیرودی در زمین های کشاورزی اطراف آمل، تنکابن و چالوس در رنج بیشتری کشت شد و به خاطر محصول بیشتر و مقاومت بالاتر آن، این برنج در این نواحی مورد استقبال قرار گرفت.
برنج شیرودی از جمله اقلام پر محصول این ماده غذایی است و در استان مازندران بیشتر در نواحی کوهستانی و مناطقی که سردسیر هستند و یا در مناطقی که کیفیت آب و خاک آنها بسیار پایین است، کاشته می شود. آماده سازی بذر برنج در اواخر فروردین تا اردیبهشت بوده و زمان نشاکاری آن از نیمه دوم اردیبهشت آغاز میگردد.
توجه: برنج نو که تازه برداشت شده، نباید بیش از نیم ساعت خیس بخورد و بایستی کمتر از حد معمول جوش بخورد.
از دیگر ویژگی های برنج شیرودی که آن را با سایر محصولات اصلاح نژاد شده و پرمحصول متمایز می کند ، دانههای این برنج، کشیده و بلند هستند و در مقابل آفات و بیماریهای رایج در مزارع مقاومت خوبی دارند به همین دلیل نیازی به سمپاشی در دوران کشت نداشته و در نتیجه محصولی سالمتر بدست مصرف کنندگان خواهد رسید.
همانگونه که اشاره شد میزان حساسیت برنج شیرودی نسبت به آفت کرم ساقه خوار، بیماری بلاست و پوسیدگی ساقه کم بوده اما در خصوص کرم برگخوار تا حدودی احتمال درگیر شدن به آن به وجود دارد.
زودرس بودن و تعداد زیاد دانهها در یک خوشه از دیگر برتریهای برنج شیرودی است. نکته قابل توجه در خصوص این محصول این است که با گذشت زمان خوش عطر و خوش طعمتر شده و به کیفیت و مرغوبیت آن افزوده میشود.
انتخاب برنج شیرودی یک انتخاب به صرفه برای مصرف خانگی می باشد. قیمت پایین برنجهای پرمحصول به دلیل کم بودن عطر و طعم آنهاست، اما باید در نظر گرفت در زمان انتخاب برنج، نکات دیگری هم اهمیت دارد. به عنوان مثال قیمت پایینتر این محصول در بازار میتواند برای مصرف کنندگان ایرانی گزینه مناسبی باشد تا برای مراسمهای بزرگ مانند اعیاد و مراسمهای مذهبی و پخت غذاهای نذری مانند شله زرده، در حجمهای بالا، از آن استفاده نمایند. بهویژه آنکه از لحاظ ویژگیهای ظاهری برنج شیرودی برنجی ممتاز محسوب میشود و دانههای این برنج پس از پخت به شکل قابل توجهی قد میکشند. قیمت برنج شیرودی درجه یک تولید روز 1 کیلو گرمی در فروشگاه آرتا رحیمی 32700 تومان می باشد. با خرید از فروشگاه آرتا رحیمی دیگر نگران کیفیت و قیمت نباشید. زیرا برنج مورد نیاز خود را در نوع مرغوب آن با مناسب ترین قیمت می توانید تهیه کنید.