رنگ دانه های قابل اجرا درسیمان شسته شامل رنگ های سیاه ، سفید ، قرمز ،سبز ، خاکستری ، لیمویی و قهوه ای است. سفید از جمله رنگ هایی است که اغلب در اجرای این متریال استفاده می شود که البته این رنگ با توجه به طرح و انتخاب سلیقه ی شما متغییر است و می توان آن را با رنگ های نام برده شده جایگزین کرد. در اجرای این متریال به عنوان نمای خارجی ساختمان باید توجه داشت که برهراقلیم متفاوتی نوع سنگ دانه های ترکیبی هم متفاوت هستند
۱)چکشی
۲)لیسه ای
۳)کلنگی
و …
ضخامت رایج دراجرای نمای سیمان شسته ۱سانتی متر است ودر ارتفاعات بیشتربا ضخامت ۲سانتی متر اجرامی شود که البته بستگی به درخواست و بودجه کارفرما دارد .
قیمت اجرای این نماها بستگی به متراژنماومیزان دقت و نوع قاب های طراحی نقشه ی نما می باشد
۱)استحکام و دوام بالای سیمان (عمرطولانی)سطح پایانی یک پارچه
۲)تنوع رنگی زیاد
۳)امکان اجرا در طرح ها و سبک های متنوع
۴)در دسترس بودن مصالح آن
۵)اجرای آسان و مقرون به صرفه
۶)امکان ایجاد درز
۷)خطرآوار ندارد
۸)مقاوم در برابرسرما و گرما
۹)دارای عملکرد سیستم گرمایش وسرمایش با جذب و دفع نورخورشید
۱)کم کردن سرعت اجرای نما به نسبت متریال های خشک
۲)درصورت وجود درزبندی در طراحی ممکن ایت شاهد تجمع آلودگی در درزها شویم
۳)نبودن عایق رطوبتی
استفاده ازمتریال سیمان شسته در:
۱)پوشش نمای ساختمان
۲)پوشش دیوارهای داخلی
۳)محوطه سازی در ویلاها.باغ و حیاط
۴)پوشش آب نما
۵)سوله
۶)قاب نورگیرها
۷)کف
قابل اجرا در سبک های مدرن، مینیمال، رومی، کلاسیک و سنتی
این نما جزدسته ی نماهای تر(ملاتی) محسوب می شود و نیروهای انسانی به کمک ماله و دیگر وسایل مورد نیاز سطح نما را به سیمان آغشته می کنند برای اجرا نما بااین متریال از قبل باید سطح آن کروم بندی شود برای شروع یک لایه آستر از ملات ماسه سیمان معمولی اجرا می شود.
نکته مهم در اجرای سیمان شسته تراز بودن سطح برای پوشش با سیمان بسیار مهم است چراکه عدم ترازبودن باعث استفاده بیشتراز ملات ماسه سیمان می شود که به هزینه ی اجرای نما می افزاید پس از گذشت نیم ساعت ازآغشته کردن سطح با سیمان برای کیفیت بهترحنما باید با قلمی مرطوب روی سطح آن کشیده تا سیمان و ماسه پودر نشوند ضمنا درحین سیمان کاری هم باید سطح را مرطوب نگاه داشت و تا پایان کار سطوح سیمانی نما را روزی سه الی چهار باربا آب شستشو داد.