سرامیک خشک پرسلانی تولید شده مخصوص نما به دو شکل کلی در بازار صنعت ساختمان کشور عرضه می گردد که شامل سرامیک مجوف پرسلانی و سرامیک تو پر پرسلانی(سرامیک فول بادی) که اصطلاحا سرامیک یک سانتی متری و یا فول بادی نیز گفته می شود.
اجرای سرامیک خشک پرسلانی
▪ یکی از مزیت های قابل توجه نمای خشک قابلیت بازیافتی آن است که میتوان پنل ها و مصالح استفاده شده را جمع آوری نمود و از آنها مجددأ استفاده کرد.
▪ همچنین از حجم ضایعات ساختمانی به طور چشمگیری می کاهد. این نوع نمای ساختمان به بهینه سازی در مصرف انرژی کمک چشم گیری می کند و به جهت آزادی استفاده از روسازی های متفاوت ساختمان را در برابر ورود آب ، صوت و هوا مقاوم می سازد.
▪ نمای خشک را می توان در برابر تنش های ناشی از باد، طوفان و زمین لرزه و همچنین در مقابل حریق مقاوم نمود.
▪ قابلیت تنظیم و رگلاژ : یکی دیگر از مزایای نماهای خشک این است که می توان در زمان اجرا و یا حتی پس از اتمام کار به سادگی نسبت به اصلاح خطاهای احتمالی در میلیمتر اقدام کرد و حتی امکان جا به جایی متریال نما و اصلاح آنها موجود است. اما در سیستم های نصب ملاتی , شاهد به وجود آمدن درز های غیر هم سطح هستیم که بدون تخریب امکان اصلاح وجود ندارد.
▪ سازگاری رفتار مصالح در مقابل تغییرات دمایی جوی : در سیستمهای نصب خشک محاسبات مهندسی لازم برای پیش بینی ضریب انتقال حرارتی و میزان انقباض و انبساط مصالح زیرسازی و متریال نما برآورد شدهاست و بر این اساس دیتیلهای اجرایی طراحی شدهاند و امکان فروریزی مصالح در اثر تغییرات جوی وجود ندارد. اما متاسفانه در سیستمهای ملاتی به علت تفاوت ضریب انتقال حرارت و متفاوت بودن میزان انبساط و انقباض ملات و مصالح، پس از مدتی سنگها جدا می شوند.
▪ صرفه جویی در زمان : سیستم های مهندسی و صنعتی نمای ساختمان طوری طراحی شدهاند که همه چیز حساب شده و به دور از خطا و نیاز به دوباره کاری در زمان مناسب انجام گیرد و برخی از این مصالح با سیستم های نصب بسیار ساده، زمان اجرا را به حداقل رساندهاند.
پرسلان یک نوع سفال شیشه مانند است که بدنه ریزدانه دارد و معمولا شفاف است. سفال معمولی متخلخلتر، ماتتر و سنگینتر از پرسلان است. در چین پرسلان را همان سفال میدانند که دارای قدرت انعکاس نور و صدای بیشتری است.
سه نوع پرسلان وجود دارد: پرسلان سختخمیر، پرسلان نرمخمیر و پرسلان چینی استخوانی.
نوع سختخمیر آن از سنگ چینی که یک سنگ فلوسپاتی است و به صورت پودر با کائولن مخلوط میشود، درست شده است. وقتی که این مواد حرارت داده میشوند و دما تا 1450 درجه سلسیوس افزایش مییابد، سنگ چینی به صورت شیشه (براق) درمیآید و کائولین باعث شکلدهی آن میشود.
پرسلان نرمخمیر شباهت زیادی به پرسلان سختخمیر دارد ولی با آن متفاوت است. پرسلان نرمخمیر بدنه نرمتری دارد. برای مثال پرسلان نرمخمیر را میتوان برش داد ولی پرسلان سختخمیر چنین قابلیتی ندارد. همچنین گرد و خاک انباشته شده به راحتی از پرسلان سختخمیر جدا میشود ولی برای پرسلان نرمخمیر اینگونه نیست
استحکام خمشی بالا (دو تا سه برابر سنگ های گرانیتی)
جذب آب پایین تا کمتر از ۰/۱ درصد و مقاوت در برابر یخبندان ( غیر قابل نفوذ در قیاس با سنگ)
مقاومت شیمیایی بالا و مقاومت در برابر لک پذیری ( مواد شوینده و پاک کننده اسیدها و بازها)
مقاومت سایش بالا ( عمر طولانی و درخشش زیاد)
سختی سطحی بالا ( عدم خراش سطحی و حفظ زیبایی)
ثبات رنگ در مقابل نور خورشید ( که ناشی از عدم تاثیر اشعه بالا بر ساختار آن است که در سنگ های طبغی دیده نمی شود.)
قابلیت تولید در سایزهای مختلف و وجود طرح ها و رنگ های بدیع و بیکران
قابلیت نصب بوسیله نصب خشک و نما و ابنیه بلند مرتبه ( به عنوان یک ابزار مهندسی قابلیت ابزار خوری و نصب قطعات را در روی خود دارد.)
ضد حریق بودن ( نسبت به آتش مقاوم است و در برابر حرارت تغییر ساختار نمی دهد.)
زمانی که شما قصد استفاده از چسب برای نصب این سرامیک ها در کف ساختمان دارید می توانید از چسب های پودری استفاده کنید، استفاده از این چسب ها علاوه بر این که روند نصب سرامیک را برای شما سریعتر می کند، از نظر اقتصادی به نفع شما خواهد بود و به این صورت می توانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید. از طرفی این چسب ها در برابر رطوبت کاملا مقاوم هستند و انعطاف پذیری زیادی نسبت به ملات سیمانی دارند و چسبندگی بیشتری هم دارند. استفاده از این چسب ها برای نصب سرامیک کف بسیار ساده و راحت است و همچنین پس از خشک شدن آنها لازم نیست نگران مورد خاصی باشد، چون وزن این مواد نسبت به سیمان و سایر ملات های مورد استفاده کمتر است و به این صورت وزن مرده و خنثی ساختمان شما را به شدت کاهش می دهد.
قدرت چسبندگی بالا
قابل استفاده بر روی سطح های عمودی یا افقی
راحتی در استفاده
وزن این چسب ها نسبت به سایر مواد مورد استفاده بسیار پایین تر است.
مقاومت بالا در برابر لغزندگی
ضد آب بودن و حل نشدن در آب
برای افزایش استحکام ملات چسبی ، جهت کشیدن ماله ماننده تصویر راه راه و از یک جهت باشد ، بسیاری از نصابهای عزیز شکلهای موجی و پیچشی و و غیر از راه راه ایجاد میکنند که به جهت عدم توزیع یکنواخت ملات زیر سرامیک پرسلان ، در مقابل ضربه آسیب پذیر و شکننده میشود.
نصب سرامیک در نمای خشک به دو روش کلی قابل اجرا می باشد
روش نمایان :
در این روش قطعات اتصالی قابل رویت می باشند و ویژگی اصلی آن سرعت نصب و سبک تر بودن سازه و زیرسازی می باشد.
غیر نمایان :
در این سیستم از انکر و براکت های مخصوصی استفاده می گردد که هیچ کدام از قطعات اتصال قابل رویت نیستند.
سیستم اجرای سرامیک خشک پرسلانی به روش غیر نمایان(شیاری) : جزئیات سرامیک خشک
نصب سرامیک پرسلان به صورت خشک یکی از بهترین روش های نصب برای زمان هایی است که شما قصد استفاده از این سرامیک در نمای ساختمان های بلند دارید، همانطور که در تصویرمشاهده می کنید در این روش با استفاده از قاب ها و بست های فلزی مطمئن این سرامیک ها را در ارتفاعات بالا مهار می کنند. این روش علاوه بر مطمئن بودن می تواند زمان کمتری از شما بگیرد.
روش نصب سرامیک کلیپسی (نمایان) هیچگونه فعالیتی نظیر شیار یا سوراخ در بدنه سرامیک انجام نمی شود. این روش از نظر اجرایی ساده ترین روش و علی رغم کاربردی بودن آن ارزان ترین و سبک ترین روش نیز می باشد. در این روش کلیپس های اتصال از جنس استیل و نمایان می باشند.
در روش انکر ابتدا بر قسمت پشت سرامیک ها توسط دستگاه اتوماتیک حفره هایی تعبیه میشود. این دستگاه در چند نقطه با یک اندازه و قطر یکسان حفره ای ایجاد میکند و سپس انکر ها به داخل حفره ها رفته و با پیچ از داخل کاملا محکم میشوند. سپس سرامیک ها از طریق براکت و زیرسازی خود به نما پیچ میشود.پیچی که بر روی شبکه زیر سازی تعبیه شده است در محل خود رگلاژ میشود.
در این روش سرامیک پرسلانی نما با استفاده از اسکوپ مخصوص که درپشت سرامیک شیار ایجاد شده قرار میگیرد و سپس اسکوپ ها به بخش زیرسازی آلومینیومی نصب و رگلاژمی گردد.
ابتدا بر قسمت پشت سرامیک ها توسط دستگاه اتوماتیک شیارزن شیارهایی تعبیه می شود. توسط دستگاه شیارزن ، شیارهای ویژه ای در دو جهت معکوس ایجاد می شود و سپس کلمپ ها به وسیله برجستگی هایی که دارند توسط چسب مخصوص داخل این شیارها کاملا محکم می شوند. سپس سرامیک ها از طریق کلمپ بر روی ریل مستقر شده و به وسیله پیچی که بر روی کلمپ تعبیه شده است در محل خود رگلاژ می شوند.
پنجره، درز، برآمدگی ها و نقاط کور ساختمان باید با دقت و تمرکز زیاد آب بندی شوند.
لایه محافظ روی دیوار و قسمت های ریز کار باید به دقت کنترل و بازبینی شوند.
نوع مصالح مورد استفاده و زیر سازی های موجود باید از نظر زیبایی شناختی بررسی شوند و با یکدیگر تطابق داشته باشند.
چهار چوبی که انتخاب می شود باید از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشد.
اتصالات در برابر سرما، گرما، بخار آب و گازهای موجود در هوا مقاوم باشند و از اتصالاتی با دوام استفاده شود.
متریال زیرسازی با مصالح نمای خشک به گونه ای انتخاب شود که از لحاظ شیمیایی با یکدیگر مغایرت نداشته باشند.
حتما پس از نصب کیفیت کل سازه نما مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد.
در این نوع سیستم ها به دلیل اینکه پروفیل های عمودی آلومینیومی از میان درز سرامیک ها دیده می شوند، به جهت زیبایی بیشتر این پروفیل به رنگ مشکی رنگ آمیزی می شود.
درز میان سرامیک ها ۶ یا ۸ میلی متر تنظیم می شود. باز بودن این درزها این امکان را فراهم می آورد که هوا در پشت سرامیک ها جریان داشته باشد
طراحی و اجرای نمای پانچ متال ، درای وال یا دیوار خشک چیست؟ ، بتن اکسپوز متریالی در سبک مدرن