شاید شما هم شنیده باشید که میگویند برنج کهنه بهتر از برنج نو است. برای همین برنجهای قدیمی گرانتر از برنجهای محصول امسال هستند. علت این مساله نیز این است که برنج هم،مانند هردانه دیگری در ابتدا مقداری آب دارد. که پس از برداشت و خشک کردن آن، آب درونش تبخیر میشود. وقتی دانه برنج خشک، سفت و فشرده باشد، هنگام پختن به خود آب جذب میکند. و حجمش اضافه میشود و به اصطلاح ری میکند.
از یک پیمانه برنج ری دار خوب حدود ۳ پیمانه چلو درمی آید. برای همین است که صرف با خرید برنج کهنه است. ولی تشخیص دادن اینکه چه برنجی مرغوب است، خودش تخصص میخواهد. ولی یک اصل کلی میگوید برنج مرعوب انباری، خشک، باریک، سخت و نیمه بلوری است و زیردندان به آسانی خرد نمیشود.
پس هنگام خرید برنج هم باید به ایرانی بودن برنج توجه داشته باشیم و هم کیفیت و مرغوبیت برنج.
برنج تازه ایرانی اگر از نوع برنج درجه یک شمال باشد آنگاه به دلیل تازگی از عطر خوبی برخوردار است. همین عطر خوش شما را وادار می کند تا برنج تازه را پخت بزنید در حالی که پخت برنج تازه اصلا مناسب نیست.
یا قیمت پایین برنج نو می تواند یکی از دلایل دیگر بر پخت برنج نو باشد. ممکن است موجودی برنج ایرانی شما در فصل برداشت برنج به اتمام رسیده باشد و شما مجبور باشید برنج تازه ایرانی را بخرید و آن را مصرف کنید. در ادامه روش پختی به شما پیشنهاد می دهیم تا بتوانید به راحتی برنج نو را پخت نمایید
برنج زمانی که از مزرعه برداشت می شود رطوبت بالایی دارد. بعد از ورود به کارخانه شالیکوبی در خشک کن های مخصوص خشک می شود. اگر در حین خرید برنج، برنجی را انتخاب کنید که به درستی خشک نشده باشد، بدون شک دچار مشکل خواهید شد. زیرا این برنج پخت خوبی نخواهد داشت. برای خشک کردن برنج زمان و میزان حرارت از اهمیت بالایی برخوردار است. تا برنجی مرغوب ارائه شود.
نکات مهمی که باید در خرید برنج ایرانی به آن دقت نماییم، یکدست بودن و با کیفیت بودن برنج است.
برنج هایی که در ایران کشت می شوند، از نژاد ها و نمونه بسیار متفاوتی هستند. که هر کدام از این برنج ها نیز نحوه پخت و ظاهر مجزایی دارند.
فقط اسم مهم نیست کیفیت بسیار مهم تر است و گاهی ممکن است یک نوع برنج را با یک اسم اما با کیفیت های متفاوت ببینیم آن هم بخاطر شرایط متفاوت کشت برنج است. پس هنگام خرید برنج شمال فقط به اسم برنج توجه نکید به کیفیت آن هم توجه کنید. نکته دیگر، یک دست بودن برنج است که باید به آن توجه داشته باشید. تنها در این صورت می توانید تشخیص دهید برنج که خرید کرده اید، با برنج دیگری ترکیب نشده است.
برنج خوب ایرانی رنگ نیمه شفافی دارد. پروتئین برنج بین نشاسته ها قرار میگیرد و رنگ برنج را تیره میکند. نمونههای خارجی برنج رنگ شفافی دارند و همچنین نمونههای بیکیفیت رنگ تیرهای دارند.
برنج مرغوبی که می توانید خریداری کنید، باید بدون ترک و بند باشد. معمولا برنج های بی کیفیت دارای بند های عرضی هستند. یکی از مهم ترین علت های ایجاد این بند ها و ترک ها قرار گرفتن در معرض باد است.
برنج های ایرانی از برنج های خارجی خوش طعم تر و خوش عطر تر هستند. از این رو در هنگام خرید برنج اعلا، کافیست آن را درون دست گرفته و در آن بدمید، با این روش می توانید میزان عطر و طعم برنج را به خوبی تشخیص دهید.
معمولا خوش بو ترین برنج های ایرانی، برنج های هاشمی و صدری هستند.
در نظر داشتن همین چند نکته ی ساده میتواند شما را در خریدی هوشمندانه کمک کند اما اگر باز هم برای شما خرید برنج با کیفیت مشکل است فقط کافی است به ما اعتماد کنید و خرید خود را به ما بسپاریید. کارخانه برنج آرتا رحیمی با بیش از 10 سال سابقه در زمینه فروش برنج همراه شما خواهد بود.