مصرف زیاد آب از ابتلا به سرطان مثانه جلوگیری میکند. با نوشیدن آب، مواد سرطانزا از ادرار خارج میشوند. هر چه بیشتر آب بنوشید این مواد زودتر و راحتتر از مثانه بیرون میروند. مصرف حداقل ۸ فنجان مایعات در روز بهشدت به شما توصیه میشود.
آیا از رابطه سرطان و ارث آگاه هستید ؟
کلروفیل که عامل سبزیِ رنگِ گیاهان است، منبعی غنی از منیزیم است. طبق مطالعات، منیزیم خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را در زنان کاهش میدهد. منیزیم بهطور عمده درون سلولهاست و برای اعمال متابولیک ضروری است. وجود منیزیم برای انتقال، ذخیره و مصرف انرژی حیاتی است و نقشی اساسی در رشد سلولها، تولیدمثل و ساختار نفوذپذیری غشاءِ سلولی دارد. با مصرف نصف لیوان اسفناج پخته، ۷۵ میلیگرم منیزیم وارد بدن شما میشود.
توصیه هایی برای پیشگیری از سرطان
۳۰دقیقه فعالیت بدنی در هفته کافیست تا شانس ابتلا به سرطان سینه در زنان ۳۵٪ کاهش یابد. در آمریکا از هر ۸ زن یک نفر به این بیماری مبتلا میشود. دکتر گانز میگوید: فعالیت بدنی در کنار کمک به حفظ وزن طبیعی، التهاب را نیز کاهش میدهد و مانع از پیشرفت سلولهای سرطانی به سمت بدخیمی است.فعالیت بدنی به هر شکلی، خطر سرطان را کاهش میدهد. علاوه بر این موجب تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامتی دستگاه گوارش شده و از وزنگیری جلوگیری میکند.
پزشکان توصیه میکنند که از مصرف گوشتهای هورمونی و آنتیبیوتیکدار خودداری کنید، چرا که این موادِ مضر میتوانند منجر به بروز انواع مشکلات غدد از جمله سرطان شوند. آنها همچنین بر خرید سبزیجات و میوههای عاری از آفتکش و شستوشوی دقیق آنها تأکید دارند. بسیاری از آفتکشها که برای پرورش این مواد مصرف میشوند بهشدت سرطانزا هستند. برای پیشگیری از سرطان باید سبزی و میوههای مختلفی مانند: کرفس، هلو، توتفرنگی و … را که بیشترین میزان آفتکش را به خود جذب میکنند، خوب بشویید و آب بکشید. معمولا بیش از ۴۰ نوع مادهی سرطانزا در آفتکشها وجود دارد و باید برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، تماس با آنها را به حداقل برسانید.
توصیه هایی برای پیشگیری از سرطان
مصرف الکل خطر سرطانهای دهان، حلق، حنجره، مری، پستان و روده را افزایش میدهد. الکل به بافتهای بدن آسیب میرساند، برای مثال، در روده بزرگ باکتری میتواند الکل را به مقدار زیادی استالدئید (نوعی ماده شیمیایی که در آزمایشگاه حیوانات به عنوان عامل سرطان شناخته شده است) تبدیل کند. در زنان مصرف لیکور (نوعی مشروب الکلی) میزان استروژن ( نوعی هورمون در بافت سینه) را بالا میبرد و به طور پنهانی خطر سرطان سینه را افزایش میدهد
بنا بر اعلام مرکز جامع سرطان، سیگار نکشید و تنباکو استفاده نکنید. مصرف تنباکو به هرشکلی خطر سرطان را افزایش میدهد. تنباکو مهمترین عامل سرطان ریه و موثر در بروز سرطانهای دهان، حلق، حنجره، مری، لوزالمعده، دهانه رحم، کلیه و مثانه است. خطر ابتلا به سرطان در افراد سیگاری که الکل مصرف میکنند، بیشتر است. بیماران سرطانی که بهبود یافتهاند نیز باید به توصیههای پیشگیری در زمینه تغذیه، حفظ وزن مناسب و فعالیت بدنی عمل کنند.
یکی از راه های پیشگیری از سرطان خوردن شیر است. همه میدانیم که شیر سرشار از کلسیم است اما شاید ندانید که شیر مانع بزرگی بر سر راه سرطان رودهی بزرگ است. طبق پژوهشی که توسط گروه پژوهشی پزشکی دورتموند انجام شد، کسانی که در طول ۴ سال مرتب کلسیم مصرف میکردند، پس از گذشت ۵ سال از انجام پژوهش، در حدود ۳۶ درصد با کاهش خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ مواجه شدند. (این تحقیق روی ۸۲۲ نمونهای انجام شد که بهطور روزانه ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم یا جایگزین آن را دریافت میکردند). با اینکه پژوهش انجام شده درمورد شیر نبود، اما شما میتوانید این مقدار از کلسیم را بهطور روزانه از مصرف ۱ لیوان ۲۴۰ میلیلیتری شیر کمچرب به همراه یک لیوان ماست یا ۵۶ الی ۸۵ گرم پنیر کم چرب، جذب کنید.
آیا می دانید طب تسکینی چیست ؟
مصرف گوشت قرمز را (حداکثر ۵۰۰ گرم گوشت قرمز پخته شده در هفته) محدود کنید و از مصرف گوشتهای فرآوری شده مانند گوشتهای دودی شده، نمک سود شده، سوسیس و کالباس پرهیز کنید.
مصرف زیاد نمک، خطر سرطان معده را افزایش میدهد و همچنین باعث افزایش فشار خون میشود. میزان نمک مصرفی روزانه نباید بیشتر از ۲.۴ گرم باشد. غذاهای آماده، سس، نان و حتی خوراکیهای شیرین مانند کلوچههای صنعتی حاوی نمک هستند. بهتر است از غذاهای خانگی که با مواد تازه درست شدهاند استفاده کنید و به تدریج میزان نمک برای پخت غذا را کاهش دهید و به جای آن از ادویه، سیر و آبلیمو استفاده کنید.