یکی از محصولات کنترل تردد راهبند است که قابل استفاده برای اماکن مسکونی و تجاری است. همچنین راهبند در کنترل ترافیک جاده ای و عوارضی ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این راهبند کنترل تردد به سادگی صورت می گیرد. با فشردن ریموت توسط کاربر یا واحد نگهبانی، بوم به بالا حرکت کرده و مسیر ورود باز می گردد. مهترین مزیت راهبند ایمن بودن آن است اما علاوه بر آن میتواند بعنوان یک جلوه زیبا برای ورودی ساختمان ها عمل کند.
قرار دادن راهبند جلوی ورودی و خروجی ها تردد ها را کنترل کرده و وجود دوربین روی راهبند های هوشمند و ثبت شماره پلاک خودرو ها از امنیت ساختمان نیز محافظت می کند.
امروزه راهبند ها حاوی یک دوربین مدار بسته هستند که به صورت پیوسته و مداوم در حال ثبت و ضبط فیلم و تصویر افرادی است که در حال انتظار برای باز شدن راه هستند. اولین مزیت وجود دوربین مدار بسته روی راهبند ثبت پلاک تمامی خودروها میباشد و علاوه بر آن تصویر صورت راننده و سرنشینان به طور واضح ثبت میشود که در صورت بوجود آمدن هر گونه مشکل از طریق تصاویر و فیلم ها بتوان سند و مدرکی را برای اثبات جرم ارائه داد.سری اول برقی نبودند و به صورت دستی جابجا میشدند که باید مشقت های فراوانی را برای بالا بردن و پائین آوردن آن میکشید البته در این نوع راهبند ها در زمان خود از کارآیی بسیار خوبی بهره مند بودند اما در حال حاظر اتوماتیک نبودن هر وسیله ای غیر منطقی میباشد.
در ساخت نسل جدید از تجهیزات و تکنولوژی های نوین بهره میگیرند که کار را بسیار ساده کرده است راهبندهای جدید از پلاستیک های فشرده و مقاوم و یا از آلیاژهای فلزی سبک ساخته میشود که با هر نوع شرایط آب و هوایی پشتیبانی میکند و در صورت تابش نور مستقیم آفتاب و گرمای بیش از اندازه دچار آسیب دیدگی نمیشود و همچنین در صورت بارش برف و باران و سرمای زیر صفر درجه هم واکنشی از خود اعم از زنگ زدگی نشان نمیدهد.
راهبندهای اتوماتیک به یک باکس مستصیلی شکل که روی زمین قرار دارد متصل میشود و قسمت انتهایی لوله به موتور موجود در باکس وصل شده است موتور راهبند از قدرت بسیار بالایی برخوردار است تا بتواند وزن میله را تحمل کند و توانایی هزاران هزار بار جابجایی آنرا داشته باشد و موجب خرابی نشود.روی این جعبه و باکس هم امروزه دوربین نصب میشود که برای مسائل امنیتی بسیار مفید است.
پر مصرفترین راهبندی که میتوان از آن نام برد، راهبند بوم دار یا تیرک دار است که در اکثر ورودیهای پر تردد استفاده می گردد. استفاده از این نوع راهبند برای جلوگیری از ورود و خروج وسایل نقلیه غیر مجاز از معبر است و امنیت مکان در اولویتهای بعدی قرار میگیرد.این نوع راهبندها را میتوان به دستگاههای کنترل تردد، تگ خوان و کارتخوان نیز وصل کرد تا عبور مرور سادهتر گردد.
این نوع راهبند به گونهای است که دستگاه راهبند زیر زمین کار شده و با فعال کردن و بستن مسیر شفتی با قطر ۳۰ سانتیمتر به بالا مسیر عبور و مرور را بسته و خودرو قادر نیست از آنجا گذر کند. راهبند ستونی برای مراکز نظامی و امنیتی کاربرد بالایی دارد. چرا که با برخورد با سرعت خودرو به راهبند، خودرو آسیب شدیدی می بیند و قادر به حرکت نمی باشد. قیمت این نوع راهبندها به نسبت سایر راهبندهای معمولی بسیار بالا است و سیستم بسیاری از آنها هیدرولیکی میباشد.
کارایی و استفاده از این راهبند هم امنیت را نسبت به راهبند دارای بوم بیشتر می نماید و یک زنجیر به طول تا ۶ متر از سمت راست و چپ کشیده شده و تا ارتفاع ۶۰ سانتیمتر محکم ، مانع از عبور میشود . به هر حال راهبند اتوماتیک یک نقش کلیدی در نظارت بر عبور و مرور وسایل نقلیه بر عهده دارد که میتوان با وصل کردن راهبند به سیستم کنترل تردد یک مکان را کاملاً مکانیزه نمود و نقش انسانی را بسیار کمتر و تکنولوژی را جایگزین خطای انسانی نمود.
راهبندها از نظر نوع سیستم محرکه به دو نوع راه بند الکترومکانیک و راه بند الکتروهیدرولیک تقسیم میشوند که الکترومکانیک میزان تردد در ساعت کمتری نسبت به نوع الکتروهیدرولیک دارد. راهبندهای الکتروهیدرولیک هم بر دو نوع تردد متوسط و تردد نامحدود با استفاده از فناوریهای خاص هستند که می توانند تردد مداوم و بیوقفه ایجاد کنند.
متراژ فضا مودر نظر
اهمیت فضای مورد نظر
میزان رفت و آمد در فضا
راهبندها در شکل های مختلفی در بازار وجود دارد که بر اساس نیاز خریداری میشود مثلا برای مکانهایی که طول درب ورودی بلند است راهبندهای بلند و دراز خریداری میشود و یا در مکانهایی که ورودی کوچکی دارند از راهبند های کوتاه استفاده میشود.و یا اگر ورودی ساختمان خیلی عریض و پهن باشد بایستی از دو عدد راهبند استفاده کرد که یکی در سمت چپ و دیگری در سمت راست نصب میشود و همزمان با یکدیگر توسط یک ریموت کنترل میشوند و بالا میروند.
راهبند اتوماتیک دارای مدل ها و تفاوتهای مختلفی می باشد که از جمله انها موتور هیدرولیکی ویا الکتروموتور می باشد،که قدرت و قیمت راهبند هیدرولیک بالاتر از راهبند برقی می باشد،تفاوت دیگر در اندازه بوم یا همان بازو است که معمولا ۴متری،۵متری و ۶ متری می باشند.